Регистрира се подем на респираторите заболявания, който е нормален за зимния

...
</TD
>Регистрира се подем на респираторите заболявания, който е нормален за зимния
Коментари Харесай

Грипна ваканция в Пловдив? Няма да е скоро

" Регистрира се напредък на респираторите заболявания, който е естествен за зимния сезон, само че той не е стигнал до епидемиологични стойности за област Пловдив ", съобщи д-р Таня Учорджиева - Грозева, шеф на отдел " Противоепидемичен надзор " в Регионалната здравна ревизия пред кореспондент на  Plovdiv24.bg .

Тя добави, че няма нов изолиран грипен вирус от пробите, които се изпращат. Припомняме, че

Д-р Учорджиева посочи, че най-засегната възрастова група от респираторите заболявания е на младежите от 15 до 29-годишна възраст. 

Далеч от епидемиологични стойности са дребните деца от 0 до 4 години, само че повишение на заболеваемостта се регистрира и при децата от 5 до 14 години.

Според нея жителите не би трябвало да омаловажават каквито и да било признаци и в случай че имат такива, даже и незначителни би трябвало да се консултират с персоналните си лекари. Симптомите, които се следят при грипа са следните:  изнемощялост, температура, болежка по мускули и стави, болежка в очните ябълки. Изключително значимо е хората да не прибягват до единствено лекуване, изключително тези с съпътстващи болести и с дребни деца.

Д-р Таня Учорджиева сподели, че ситуацията е динамична и всекидневно се следи от чиновниците на РЗИ. По думите й ситуацията в учебните заведения за момента е естествена.

" Нямаме информация, че броят на отсъстващите възпитаници е повече от 30 %. "  

Тя не се нае да предвижда по кое време ще е пикът на грипната вълна в Пловдив, само че изрази съмнение, че ще бъде към края на месеца, както се съобщава и за цялата страна.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР